4 Weken oud 29 juni – 5 juli

In week 3 hebben de pupjes kennis gemaakt met volwassen visite als de buren die regelmatig even langswippen, mijn vriendin die kwam logeren en natuurlijk Anita en Marije.

In week 4 en 5 wordt de socialisatie uitgebreid met bezoek van kinderen.


Nu ze goed kunnen zien, wordt ook de omgeving belangrijk. Door de transparante wand kunnen ze goed zien wat er allemaal in de woonkeuken gebeurt. En de volgende stap is een rennetje in de tuin, waar iedere keer wat nieuw speelgoed wordt toegevoegd.

Ze gaan nu een paar dagen naar buiten en altijd krijgen ze even een periode van dunne ontlasting. Reutje Blauw heeft heel dunne poep en geeft over. De rest krijgt alleen dunne poep. Veel extra schoonmaken. Later is hij iets minder gegroeid dan de anderen. Een dagje wat matjes, daarna weer helemaal de oude.

Met reutje Groen naar de dierenarts. Af en toe kucht hij, dus voor alle zekerheid laten bekijken. Niets aan de hand. Helemaal gezond.
Als ze dan 28 dagen oud zijn krijgen ze nog een keer een wormkuurtje. Nog steeds Drontal, roze, dus alle bekjes zitten weer onder. En de bank. En mijn broek.

Ze krijgen deze dag ook voor het eerste 3 soepballetjes rundertartaar. Gretig worden die gegeten.  De verdere dagen krijgen ze elk apart 2 x vlees en in de grote bak en 2 x puppymelk van Farmfood. Later vervang ik die door brokjespap.

Ze groeien en groeien, het gaat echt veel te snel.

Op 28 juni wegen ze van 2180 gr tm 2500 gr. Er lijken 4 grotere pups te zijn en 4 wat fijner gebouwde pups. 4 Pups met brede hoofdjes en neuzen, 4 pups met iets smallere hoofdjes en neuzen. De bak moet echt vergroot worden voor meer ruimte.


Bij het schoonmaken van de bak passen ze nog maar net in de doos. Dat moeten grotere dozen worden. En Mama Beer is nog steeds favoriet om op te slapen.

 

Op vrijdag ben ik even naar het ziekenhuis geweest. Onverwacht kwam ik pas zaterdag in de ochtend weer thuis. Daarna 5 dagen niet autorijden, fietsen, traplopen, tillen en bukken. Mmmm, erg lastig met pupjes. Dus de familie heeft de handen uit de mouwen gestoken. En dat is op rolletjes verlopen.
Alles werd goed verzorgd en vooral ook “beknuffeld”. En hoe belangrijk is dat!!! En niet te vergeten Anita en Marije die de bak hebben schoongemaakt en nog meer, toen de familie weer naar huis was.

Inmiddels is de bak groter, een buitenrennetje gemaakt.

Voor het eerst naar buiten. Spannend maar ze gaan allemaal kijken. En daar is GRAS>

 

Op donderdag was alles weer als van ouds. Heel vroeg wakker worden, pupjes in de dozen. Twee dozen nu want het past niet meer in 1 doos. Bak schoonmaken. Pups weer in de bak. Lotte gaat nog een keer melk geven. Daarna brokjes geven, voldoende water. En tijd om te gaan slapen. Een paar uur rust om andere dingen te doen als zelf ontbijten, beetje huishouden en de hondenwas enz enz.

Een van de kleintjes ontsnapt en wil naar mama.

Groen ligt alleen in de mand. Helemaal voor hem alleen!!

Oranje onderzoekt het balance board. Goed om je evenwicht te bewaren.

Muziek maken, telkens opnieuw op de knoppen drukken of er overheen lopen. Maximaal een uurtje achter elkaar anders word je er tureluurs van.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *