Week 3 dl 1

Op dag 14 hebben we de slaapplek kleiner gemaakt en rondom veel kranten neergelegd. Ze gaan bijna zonder uitzondering buiten de mat plassen. Mama Lotte ruimt nog steeds alle poepjes op.

Mama beer, sinds een paar dagen medebewoner van de werpbak wordt weer intensief gebruikt. Vanaf het 1e nest van Mas de Sarabande in mei 2005 is ze een vaste bewoner. De kleintjes liggen heel graag op haar, onder en achter mama beer.

Vannacht voor het eerst weer in de slaapkamer geslapen. De deuren staan open, babyfoon naast bed, af en toe komt Lotte even op haar kleedje liggen. Beetje spannend vind ik het wel. Toch altijd een beetje bang dat mama op een pupje gaat liggen.

Vandaag dag 15, is het ontwormingsdag. Eerst de neurologische oefening, dan het roze Drontalpapje. Smak, smak, de een slikt het door, de ander probeert het uit z’n bek te krijgen. Er wordt veel roze verspreid.
Mama Lotte moet er ook aan geloven, aan de ontwormingspil.
Lotte biedt vandaag af en toe zittend de melkbar aan. Ze wipt in en uit de bak om te voeden en te verzorgen. Op dit moment ligt ze en hoor ik wel dat er gedronken wordt maar geen kleine pupgeluidjes. Ook nu zijn ze tevreden.

Dag 16. Mama Lotte heeft vannacht met een poeppootje door keuken en hal gelopen.
Eerst moeten de planten die net geplant zijn door buren water hebben. Daarna heb ik gewogen. Ze zijn 3 x zo zwaar als toen de pupjes geboren werden. Nog steeds zonder bijvoeden.

De werpbak is weer schoon, wat kunnen ze grote plassen produceren. Maar met de kranten is het geen probleem. Dan de keuken en hal weer Dettollen, ook lekker fris.

Sommige pupjes gaan al een beetje zitten. Alle oogjes zijn open, maar ze zien nog niet veel. Ze kunnen nog niet ver zien, alleen dichtbij en het lijkt er op dat gekeken wordt wat dat andere kruipende geval is zo dichtbij.

Mama gaat zittend voeden en daarna langzaam liggen. Ze is tevreden zo.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *