Week 1 en week 2 Lotte’s nest

Het plan was om elke dag een berichtje te schrijven. Nou dat liep even anders.
Op dag drie verrekte ik een spier of pees. Dat maakte kruipen en knielen in de werpbak erg lastig. Maar het ging. Omdat ik houvast nodig had, was het wel ongemakkelijk om foto’s te maken of zo.
Woensdag pupjes 1 weekje oud heb ik de kippen gevoerd, geen pijnlijk been, dan vergeet je om er aan te denken, been gedraaid, krak zei de knie, en lopen was er niet meer bij. Gelukkig leunend op een ton naar huis kunnen strompelen. Enfin, bij de dokter geweest. Mogelijk een “meniscus” wat dat ook moge zijn.
Eerst met behulp van rollator, later met krukken,  beweeg ik me langzaam door huis.
Het kan wel 6 tot 8 weken duren voordat het weer hersteld is. Pfffff.

En dan ben ik zo blij met mijn geweldige buren die altijd klaar staan om in nood te helpen. Niet te vergeten ook Anita en Marije, die elke dag zijn geweest om de pups te verschonen en te wegen. En wat heel hartverwarmend is dat ook FB vrienden  hulp hebben aangeboden. Zo geweldig lief. Daar ga ik misschien wel gebruik van maken als ik weer uit het ziekenhuis kom en het bezig zijn met pupjes even niet kan.
Sinds een paar dagen kan ik heel voorzichtig ook zonder hulpmiddelen lopen, maar opletten blijft geboden. Ik kan nu zelf wegen, de bak schoonmaken, wassen en was ophangen dus heel dankbaar dat dat weer mogelijk is. Een behandeling in het ziekenhuis heb ik moeten uitstellen. Dat wordt nu eind juni hoop ik.
Maar genoeg over mezelf.

Met de pupjes gaat het geweldig. Lotte is een heel goed moedertje. Eet meer en meer, extra actieve brok met een eitje er bij,  drinkt tussendoor geitenmelk en zonder voortdurend te voeden groeien ze als kool.

4 Puppen hebben slagen in de glanzende vacht, 4 hebben een gladde vacht. Enkele hebben een dun streepje wit.

Na een weekje was reutje Blauw al de weg kwijt en liep de keuken in. Zaterdag is dan ook de plexi-wand geplaatst, zodat ontsnappen niet meer mogelijk is. Heel geruststellend, alles zit veilig in de werpbak.

De reden om van het vetbed af te lopen is dat een pup al na een week weet dat hij niet in het nest moet plassen. Dus al tijgerend over de vloer naar de rand om daar te plassen en dan snel snel weer terug. Vandaag voor het eerst kranten rondom gelegd.

Sommige kunnen al met een dag of drie even op hun pootjes staan. Met een dag of 10/11 kunnen ze al rennen als ze ruiken dat mama in de bak is gekomen. Neus in de lucht, en rennen rennen en luid “roepen”. En als ze allemaal naar één kant zijn gerend, dan gaat Lotte snel aan de andere kant liggen. Dan kan ze niet op een pupje gaan liggen. Bijzonder hoor hoe dat allemaal instinctief als vanzelf ontstaat.

Gisteren met het speciale nieuwe nagelschaartje de puntjes van de nagels van de “voorpootjes geknipt, want die nageltjes maken behoorlijke krassen op Lotte’s buik en ook onze armen zitten vol krassen.

Elke dag doen we speciale oefeningen. “Creating Super Puppies” uit het boek
“Een hondenleven lang”. Het vroeg neurologisch stimuleren. Dat doen we tussen dag 3 en dag 16 in de hoop dat het pupjes zal helpen zich goed te ontwikkelen.

De temperatuur in de bak regelen we met een verwarmingsdeken (goed in plastic gepakt) die permanent aan is. Verder de rode lamp, die hoger of lager kan, zodat de temperatuur altijd rond de 23/24 graden is. Hebben ze het warm, dan kruipen ze uit de warmte van de lamp, omgekeerd ligt alles op elkaar als ze het koud hebben.

Het gaat zo ongelooflijk snel, het groeien. Nog maar net geboren zijn ze morgen al weer 2 weken oud. Ze hebben hun gewicht op dag 9 minstens verdubbeld. Het lijkt ’s morgens alsof ze gedurende de nacht groter geworden zijn.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

2 reacties op Week 1 en week 2 Lotte’s nest

  1. Marijke schreef:

    Super leuk om ook op deze manier mee te genieten!

    • Iris van Zwicht schreef:

      Zo leuk om weer te genieten hoe de kleintjes van Hoby en Lotte zich ontwikkelen en opgroeien. De dikke krent in de pap!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *