Pups

uit de combinatie

Ch. Sel. Faire des Amis Hoby   X   Ch. Girlotte Amélie du Mas de Sarabande

Op 15 maart is Lotte loops geworden, 1 dag na Ndidi. De dames gaan gelijk op. De reu hebben we al eerder uitgezocht.  We hebben gezocht op karakter en het Inteeltcoëfficiënt in belang van het ras. En dat IC is slechts 1,56% en dat is lager dan het gewenste maximale IC van 1,67%. Een ideale combinatie, ook genetisch gezien.
En wonder o wonder woont Faire des Amis Hoby om de hoek.

Lotte is al twee keer “leeggebleven”. Dat wil zeggen, dat ook bij zorgvuldig progesteron bepalen aanvullend onderzoek en begeleiding van de dekmeester Ton Boxman Lotte toch niet drachtig is geworden.

Voor de derde poging hebben we voor een andere reu gekozen want misschien ligt t aan de combinatie.
Advies aan Fertiliteitskliniek in Eersel gevraagd en gekregen. De verdere begeleiding door de dierenkliniek De Woldberg in Steenwijk onze vaste dierenkliniek. Zij ontwikkelen nu ook een fertiliteitsafdeling.

Op zaterdag en maandag is Lotte gedekt door Hoby. We zijn weer naar de dekmeester Ton Boxman gegaan ook omdat Hoby voor t eerst gaat dekken. En de sfeer is zo relaxed, de honden zitten graag bij hem, en dan gaat alles heel soepel.

 

Gedekt

We enten ook tegen Herpes op advies van Maarten Kappen. Zijn ervaring is dat er meer nesten geboren worden met dan zonder enting. Hij weet niet waar dat door komt.  Dus, voor alle zekerheid doen we dat ook.
Dan begint het lange wachten.

En niet voor niets. Op 31 mei 2017 zijn er in een vlot tempo 8 pups geboren, 2 reutjes en 8 teefjes.Hoera. Gelukt. Heel blij!!!