Over ons

Sarabande van de Boksenberg is de stammoeder van mijn briards. Geboren 8 november 2001 en gestorven 7 november 2012.
Mijn eerste briard en wat voor een. Mijn maatje, mijn steun en toeverlaat. Ik mis haar nog dagelijks.

 

In 2005 werd Amélie geboren. Vader was Rhuys de Nedjma. Een geweldig nest met vriendelijke en sociale pups. Amélie mocht blijven. Twee is gezelliger dan 1 briard nietwaar?
Amélie is uitgegroeid tot een bijzonder mooie briard,  zij heeft vele palmares gehaald.
Gestorven 21 juli 2016.

Uit het E-nest is Eurydice (roepnaam Ndidi) gebleven, een heterozygoot teefje. Met haar zou het mogelijk worden om  fauve pupjes te fokken. Dat is anders gelopen. Zij woont inmiddels bij een gezin met 4 kinderen.

Dan komt het G-nest. Helemaal verliefd op het gele teefje. Dat werd Lotte (Girlotte Amélie du Mas de Sarabande).
Wat een vasthouder, doorzetter en heel rustig van karakter. Omdat een 2e drukke briard geen optie is, mocht Lotte blijven. En dat is een goede keuze gebleken. Ze gaat niet op de uitdagingen van Ndidi in, blijft rustig. Ideaal.

En dan wonen hier nog twee rode katten. Een jeweetwel kater en jeweetwel poes.
Gaan heel goed samen met de meisjes.
Belle is het laatste krieltje. Ze legt heel kleine eitjes. Toen haar maatje Josephine is overleden mocht Belle broeden. Daar liepen 6 kuikens van rond. Twee hebben we zelf gehouden. Belle is inmiddels overleden.

Zo af en toe fok ik een nestje. Om een goede reu te vinden, die iets kan toevoegen, iets kan verbeteren in de lijn, moet er huiswerk gemaakt worden. Dekreu sites bezoeken, informatie inwinnen, shows bezoeken om reuen te kijken en in het najaar gaan we soms  naar de Nationale Evaluatie van de Franse briardclub om ook daar te kijken of we onze “prins” kunnen vinden.

Vanaf 2005 zijn er 7 nesten briards geboren en 2 beauceron nesten van onze dochter.