Dag 1 en 2

Donderdag 1 juni, dag 1

is een dag van uitrusten en aan de nieuwe situatie wennen (Lotte). Alle chaos weer wegwerken, kijken of alle pupjes goed drinken en af en toe een oogje dicht doen.
Ook deze nacht hebben we niet veel geslapen. Dat hoort er gewoon bij.
Vandaag nog maar niet wegen. Doen we morgenochtend.

Rond 9.00 uur werd er wat gepiept. Even kijken wat er aan de hand is. Dan zie ik wat eerst een nageboorte lijkt maar het is een pupje. Van alles geprobeerd om haar tot ademen te krijgen. Maar het is niet gelukt. De vraag is ook was ze al overleden toen ze werd geboren. Teefje, 340 gram. Helemaal compleet. Ze is begraven naast kipje Belle.

Lotte had de laatste weken al enorme melklijsten en nu lijkt het er op dat de onderste rechter tepel niet soepel wordt. Pupjes willen er niet aan drinken.  O jee, het zal toch geen Mastitis worden. Bij Amélie meegemaakt en dat was eens en nooit nooit meer.
In de loop van de avond gemasseerd, pupje wil drinken, maar het lijkt niet genoeg te helpen. Dus op naar de dierenarts. Kuurtje mee en pijnstiller. Op tijd aangepakt. In de loop van de avond wordt er meer aan gedronken.

Vrijdag 2 juni, dag 2

Het belooft een warme dag te worden.  Een gedeelte van de vouwgordijnen zit in de was en is niet op tijd droog. Ik ga dan toch maar lakens op hangen. Het wordt in de keuken zonder gordijnen al 25 graden. Midden op de dag gaat de warmtelamp uit en ook de verwarmingsdeken doet even niet meer. De temperatuur in de bak moet wel 24/25 graden blijven.


De pupjes worden elke dag gewogen. Vandaag 2 juni zijn ze allemaal aangekomen. Van 40 tot 100 gram. Mooi zo. De bak wordt weer gepoetst, schoon laken er in, de dag wordt fris begonnen. Ze liggen tijdelijk in een doos met verwarmingskussen. Dat laatste is nu niet echt nodig, maar een lekker warm holletje is toch wel fijn.

Lotte doet het geweldig, alsof ze al meerdere keren nesten gehad heeft. Poetst de kleintjes zodat ze plas en poep doen. En er wordt nog steeds gezucht. Anders nu. Als de melk schiet wordt er ook gezucht.  De pupjes lijden geen honger, dat is duidelijk. Af en toe een kleine mopper omdat er even geen tepel te vinden is, maar dat is het. En ook al kunnen ze nog meer drinken want mama ligt er klaar voor, ze zoeken een lekker plekje en slapen, slapen en slapen.

Nu is er meer rust en kan ik de mails bijwerken en ook een begin maken om regelmatig te berichten hoe het gaat.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *