9 weken 3 augustus tm 9 augustus

Tine geeft adviezen hoe een pupje naar Finland kan verhuizen en ook over hoe je het beste kunt handelen als je franse aanvragen hebt. Dank je wel Tine.

Vrijdag 4 augustus een drukke dag. ’s Morgens bezoek voor een geel meisje. Nehmetawy of Nymphe. Beide meisjes verschillen in karakter. Nehmetawy heeft wat meer persoonlijkheid en Nymphe is gematigder van karakter. Wie gaat het worden? Na lang bestuderen en overwegen wordt het nog lastig. Nehmetawy vindt vader en zoon heel leuk, gaat op de voeten zitten. Lijkt zelf te kiezen en inderdaad gaat Nehmetawy mee. Ze gaat vanaf nu Evy heten.

in de auto

Dan komt rond 12 uur de nieuwe eigenaar met Noby en Ninthe en zij haalt Noralie en Nymphe op. Ik ga ook mee. We gaan naar de Dierenkliniek Emmeloord om ze op EU te scannen.

Voor de deur van de kliniek

Als er iets niet in orde zou zijn worden ook de andere 4 gescanned. Maar gelukkig er zijn bij alle vier geen aanwijzingen voor EU. Dat was ook wel te verwachten, de pupjes blijven droog van 23.00 tot 7.00 uur.  We zijn heel blij.

Ninthe en Noby weer thuis

Ninthe bij tante Berner Senner

Weer thuis ga ik nog met Noralie in de babybuggie naar de dierenarts voor een wormtablet en een gezondheidsverklaring voor de reis naar Finland. Ze is gezond en alles wordt in haar Internationale paspoortje geschreven en geseald.

Naar de dierenarts

Zaterdag rustdag. Er zijn nog 3 meisjes. Het is lekker weer, warm genoeg, dus de deur naar de buitenren blijft gewoon open tot slapen gaan.

Zondag de 6e is het zover. Noralie gaat op reis naar Finland. We gaan samen in de auto naar Anita, die mij naar het station brengt.

Samen naar Hoby en Buddy

En dan in de buggy met de trein naar Schiphol Airport. Wat is het lastig zeg om met een buggy in een dubbeldekker te proberen de trap op/af te gaan. Heel nauw gangetje, smalle deur.

We reizen 1e klas (op een voordelig kaartje) en het is rustig in de coupé. Plastic op de stoel, vetbedje er op. Noralie ondergaat het allemaal heel rustig. Af en toe kijkt ze me aan: “Je bent er ook………..dan is het goed”.

Ben je er nog?

Op Schiphol in de lift naar boven, door de ontzettend drukke hal………alles is goed. Ze is niet stijf van angst of zo,  ze is heel stabiel en rustig.

Op zoek naar Kirsi

Dan vindt Kirsi ons. Zij komt Noralie ophalen. Is in de ochtend al op Schiphol aangekomen.

Kirsi gevonden

Ik vul nog een Fins formulier in. We wandelen nog wat buiten. We kunnen een plek in het ruim nog omruilen voor een plaatsje in de cabine (gelukkig).

In deze reistas mag Noralie op schoot

En dan………….is het afscheid nemen. Dag mijn lieve meisje. Je gaat het goed krijgen bij Kirsi. Een goede reis. Het is vliegen naar Helsinki, dan nog 30 min. met de auto. Vanavond laat zijn ze dan thuis.

Terug naar huis met een buggy. Wel fijn, want heb ik steun voor het lopen met mn slechte knie. Eerst in Amsterdam met mijn dochters even wat eten. Zo gezellig, we zien elkaar te weinig. En best wel laat ben ik weer thuis.

7 Augustus, nog maar 2 pups in de ren. ’t Wordt rustig in de keuken.

Nog twee

Op 7 augustus wordt Najelie ons speelgoedknuffelhondje opgehaald.. Wat een dotje is het. Zoekt voortdurend contact. Ze gaat bij tante Dushi wonen en daar gaat ze een fijn leven tegemoet.

Nayelie wordt opgehaald

Dan blijft Nymphe over. Ik ga haar Nini noemen, dat is makkelijker.
We halen de grote ren weg en ik plaats een grote bench. Want als ik wegga, dan moet Nini in de bench.

slapen in mand en bench

De eerste nacht veel gejammer. Ook al ligt mama in de buurt, waar zijn nou mijn zusjes gebleven. Tenslotte ben ik er bij gaan slapen. Op een matrasje naast de bench. Vinger op pootje. En zo was het goed.
Nini mag overal rondlopen in keuken en hal. De snoeren zijn allemaal omhoog. De laatste dagen kan ze zelfs op de bank klimmen. Dat vindt ze geweldig ook omdat ze bij mama kan liggen.

Nini met kangoe

Lotte en Nini spelen veel samen. Lotte wordt er blij van. Ik vind het verdrietig dat er geen pupje blijft, maar dat zou niet goed zijn voor het pupje. Ik kan op dit moment nauwelijks lopen, dus dan kan ik niet met haar naar cursussen enz.
We gaan op woensdag naar de markt, visje halen, op bankje zitten naar de auto’s kijken. Samen visje delen. Jammie.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *