7 weken oud 20 juli tm 26 juli

Hoe ouder de kleintjes worden, hoe groter. Grotere plasjes, grotere poepen. Harder blaffen en met elkaar “praten”. Reutje Blauw klimt er wel een paar keer per dag uit, en meisje Roze doet m na!!

Op donderdag 20 juli heeft Anna de gedragtest voor puppies gedaan. En zoals we al gedacht hebben zijn het zeer sociale en vriendelijke pups. 6 Pups kunnen in alle situaties geplaatst worden, 2 pupjes zijn ook familiehondjes die het best briardkenners geplaatst kunnen worden omdat die het briardkarakter al goed kennen. Ben er blij mee.

Volgproef

Dwangproef

Zweefproef

Baknijd kennen ze ook niet. Eten samen de plaat leeg en alles wat er naast gevallen is, zonder een wanklank. De schatten.

Af en toe nemen mensen contact op om te informeren naar de pups. Sommigen bellen alleen om te vragen naar kleur of hoe duur. En fauve pupjes zijn er niet.

Voor Rood en Oranje hebben zich families gemeld.

Meisje Rood, Nafuna, gaat bij Ndidi wonen. Nafuna is zo’n vrolijk, grappig meisje, tevreden als de ander de baas is. Hier ben ik heel gelukkig door. Een heel leuke familie.

Meisje Oranje, Nayeli, gaat ook bij een familie wonen. Zij gaan eerst nog op vakantie en op 7 augustus wordt ze opgehaald. Dit is het toy pupje. Net een speelgoedhondje. Graag op schoot en knuffelig.

Vrijdag 21 juli is een rustdag.

Zaterdag hebben we de ren zo groot mogelijk gemaakt met hoog gaas en paaltjes. Ze waren er echt aan toe, rennen, rennen en rennen. Goed voor meer bespiering op de achterpoten. Daar krijg je meer stuwing van.


Een vriendin, die Oscar uit het C-nest heeft kwam met dochter pupjes kijken. Altijd
gezellig en voor de pupjes goed om met veel verschillende mensen kennis te maken.
De familie van Nafuna komt weer gezellig langs, nemen de pupjes mee voor een uitstapje.

Mee naar buiten

Zondag weer rustdag want ik wil niet over-socialiseren. Daar krijg je hyper-hondjes van.
Kirsi uit Finland is geïnteresseerd in een reutje. Vraagt om informatie. Ik stuur allerlei op en ook een stamboom. Dat de combinatie 0,2% IC heeft en veel oude bloedlijnen op de stamboom staan maakt dat ze graag een teefje wil, voor show, wandelen en later mogelijk een nestje. Is dat niet leuk?

Op maandag de familie die uit het eerste nest Storm gehad heeft. Storm, bij de geboorte het kleinste maar gretige levenslustige pupje. Hij wilde LEVEN. We hebben hem een krachtige naam gegeven (wie weet werkt een krachtige eigennaam) en Ami d’Orage is een geweldige reu geworden, wat later bleek de grootste uit het nest. Een paar jaar geleden overleden.
En nu is het tijd voor opnieuw een briard. Ze komen kijken voor Groen, Noix. En meteen verliefd. Donderdag gaan ze na hun vakantie naar huis en halen dan Noix op. Blij dat hij bij deze familie mag gaan wonen. Hij is de eerste die vertrekt, een lastig moment!

Noix

Nog 7 pupjes over. Nog even en dan zetten we de grote kamerren op.

Dinsdag Marije en Maud op bezoek. Over alles bijpraten. Fijn is dat als je briardvriendinnen in de buurt hebt wonen!!

En woensdag worden ze al weer 8 weken. Wat vliegt de tijd. Er komt iemand kijken voor reutje Blauw. Man en vrouw hebben in hun jeugd een briard in huis gehad. En nu is het tijd voor een eigen briard. Noby. In een gezin met 3 kinderen.
Hij wordt prachtig gevonden en Noby wordt maandag opgehaald.

’s Avonds komt de familie voor ons Oranje meisje. En ook Dushi komt mee om te zien of Dushi het wel leuk vindt, een pupje. Ze vindt het in ieder geval niet vervelend, loopt niet weg en is een beetje nieuwsgierig.

Nayeli en Dushi

De familie gaat nog even op vakantie en wij zullen met Nayeli naar de tandarts gaan in de tussentijd om te kijken hoe het met de naar binnen staande hoektand is gesteld. Nayeli wordt 7 augustus opgehaald.

Rood, Oranje, Blauw, Groen hebben hun familie gevonden.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *