6 Weken oud 13 tm 19 juli

Eerst wegen. Groeien ze goed? Ze lijken wel uitgehongerd als ik de bakken met brokjes neerzet. Gewichten variëren van 3680 tot 4000 gram. En dat komt mooi overeen met de gewichten op dezelfde tijd van het G-nest.
Ze vallen steeds wilder op de bakken aan daarom ga ik ze voorlopig maar 1 voor 1 eten geven uit een bakje. Weet ik zeker dat iedereen genoeg krijgt. De anderen wachten rustig tot ze aan de beurt zijn.
Het is voeding van Prins: ProCare Puppy & Junior, 25% eiwit en 17% vet. Ze vinden het heerlijk.

 

 

 

De 13e juli met de Doggy Ride naar het dorp. Stukje lopen. Auto’s en fietsers komen voorbij. Geen honden in de supermarkt, maar met de Doggy Ride moet dat mogen, toch?
Dus in de AH boodschappen gedaan. Daarna naar de DA drogist, ook daar even binnen geweest.

Op de terugweg langs de visboer, lekkerbekje halen, mensen die in de kar kijken en de kleintjes aaien. Nog een vreemde hond gezien. En dan weer langs de straat terug naar huis.

          

Aan het eind van de middag komt Cora de pupjes knuffelen en ze brengt een ontzettend leuke hondenbal mee en we mogen de platte ronde schommel lenen. Die kunnen we in de boom hangen. Ook Cora maakt weer foto’s. Inmiddels heb ik van verschillende mensen honderden foto’s. Uitzoeken maakt het er niet eenvoudiger op.

Elke ochtend geeft Lotte aan nog even melk te willen geven. Nou vooruit, de laatste keer.

Op vrijdag 14 juli een rustdag. De laatste dagen zoveel indrukken gekregen, dat we een dagje rust inlassen.  Ik werk aan de website en kijkt de Tour de France. Ook zaterdag wat rustig aangedaan. Een schommel opgehangen, groot succes.

Zondag 16 juli waren daar Anita met vriendinnen Marijke en Derry. En een heerlijke taart was al snel soldaat gemaakt.
Heel veel bewonderen en knuffelen van de kleintjes. Ook nu weer veel foto’s gemaakt. Marijke heeft portretjes gemaakt om op FB te plaatsen, want er heeft immers nog geen pup definitief een eigen mandje gevonden. (zie Pups/info over de pups/elke pup een eigen pagina)

Dinsdag in de Doggy Ride met z’n 8en naar de dierenarts voor de eerste enting en de Internationale paspoortjes. Hondjes allemaal gezond. Balletjes ingedaald. Bewegen zich voorzichtig (alles is nieuw) maar nieuwsgierig door de ruimte en het eindigt met de assistente knuffelen.

    

Woensdag nestcontrole van de Nederlandsche Briard Club. Men is zeer enthousiast over de kwaliteit van de pups. De vachten van goede kwaliteit, alle wolfsklauwen goed aangelegd, de oren mooi hoog aangezet, donkere ogen, staarten lang genoeg en goed geplaatst, goede pigmentatie, goede lichaamsverhoudingen zoals bij briard hoort. Hondengedrag rustig en vriendelijk. Wat wil een mens nog meer. Anita en ik zijn heel blij met deze prachtige pups uit de combinatie Hoby X Lotte.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *