5 Weken oud 6 juli – 12 juli

De tijd vliegt voorbij. Zo passen ze net in je hand, even later zijn ze alweer groot.
Gewichten  variëren van 2910 tm 3300 gram. Weeg nog maar 1 x per week, om de groei te meten.

Af en toe belt er iemand die belangstelling voor een pup heeft. Vaak zoekt men een fauve pup en die heb ik niet. We hebben wel schitterend glanzend zwarte pups uit gezonde ouders met een vriendelijk karakter. Ze blaffen en piepen zelden, rustige kinders.

Tygo en Anita zijn er om even te helpen. De nageltjes krassen op zijn benen, maar Tygo vindt ze wel heel lief.

In het weekend komen er 2 x kijkers. Gezellige bezoekers die veel met de pupjes bezig zijn en vragen stellen over allerlei. Men besluit later of men een pupje uit dit nest zou willen.

Ook Dagmar en Kalle, eigenaren van Astair, vader van Lotte, komen naar zijn kleinkinderen kijken. De kleintjes genieten van alle aandacht, klimmen in benen en op schoten, en tonen zich frank en vrij. Heerlijke vrolijke speelse pups.

Met 6 weken gaan we voor de 3e keer ontwormen. Deze keer laat ik de poep van meerdere pups onderzoeken op Giardia. Maar gelukkig is alles ok. Dus wordt het Milbemax. Sommige pups eten het zelf op, andere moeten even worden geholpen. In ieder geval krijgen ze daarna wat lekkers.

Woensdag 12 juli komt de chipper. Pupjes krijgen hun naam, er wordt wangslijm afgenomen van Lotte en pups voor het DNA onderzoek. Ze hebben een uurtje eerder gegeten, zijn slaperig, reageren nauwelijks bij het prikken en swabje nemen en slapen direct verder. Vol vertrouwen dat het goed is. Als ze slapen wordt er nog even gecontroleerd of de chip werkt.

Vanaf 4 weken staat er een wasmachine lekbak met kranten in de bak. Je kunt al met 2 weken pupjes leren er op te plassen en poepen, maar dan moet je ze wel als ze wakker worden er op zetten. Daar is het niet van gekomen deze keer. Maar tot mijn verrassing gaat er een heel stel als vanzelf op die bak zitten.

De brokken van Lotte worden bezorgd. De grote doos van gaten voorzien voor weer een paar dagen extra speelplezier.

Ook een kleine bench staat er nu in. Daar kun je in spelen en slapen. Zo wen je vast aan een bench als je nieuwe baasje ook een bench in huis heeft.

Ook heeeeeel interessant is die stok, waarmee ik de plasjes opzuig. Echt heel handig. Ze proberen m te vangen of m mee te nemen.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *