Op bezoek bij Ninthe en Noby en wandelen bij Schipslootweg

zullen we samen spelen

Noby logeert weer een paar weekjes bij Ninthe. En we zijn uitgenodigd om op bezoek te gaan. En dat doen we natuurlijk. We nemen de stamboom van Ninthe vast mee.
Ninthe woont samen met 2 Berner Sennenhonden. Grote honden dus, maar daar is zij helemaal niet van onder de indruk. O nee. Nog even en dan zou zou ze wel eens de baas kunnen worden.
De familie van Noby is druk en volgende week gaan ze op vakantie. Dan is het fijn bij een vertrouwd adres bij je zusje te gaan logeren.

wat zijn jullie aan het doen?

Samen spelen

Er liggen appels in het gras

 

 

 

 

 

Kijken kijken, wie zou er komen?

Ja……..ja……. hij komt

Na dit bezoek gaan Lotte en ik wandelen bij de Schipslootweg, een favoriet wandelplekje. Wel nat door de regen van afgelopen periode. Ik moet regelmatig langs glibberige randjes lopen.

Voor het eerst weer hier wandelen

Even een moment voor haarzelf

Mijn schat, mijn lieverd, mijn Lotte

De lucht betrekt. O jee, kunnen we de wandeling droog afmaken? En dan verschijnt een prachtige regenboog. De pot met goud ligt achter die boom. Gauw, gauw, naar die pot met goud lopen voordat hij weer is opgelost………………

zie jij ook de regenboog

 

Nat, natter, natst

Er is zoveel te ruiken en te onderzoeken in de vochtige stukken hei en bos.

Lotte……………..kom je?

Kom er aan!

Er staan veel paddestoelen. Nog nooit heb ik zulke grote exemplaren gezien. Geen idee of je deze kunt eten.

Welke paddestoel zou het zijn?

Vliegenzwammen zijn er meer dan andere jaren. Die felle kleur is aantrekkelijk om te fotograferen.

En lang niet alle paddestoelen kan ik herkennen.

Het laatste stukje van de wandeling. De zon laag aan de horizon geeft mooi licht.
We gaan weer op huis aan.

 

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

10 weken 10 t/m 16 augustus

Nini gaat lekker languit op het kleed van Lotte liggen, neemt speelgoed kangoeroe mee.
Ze ontdekt allerlei nieuwe spullen waar aan geroken en getrokken moet worden, zoals een gesprek met de bezem.

 

Vangen lukt niet, maar nu hij stilstaat kun je m wel flink aanblaffen. Maar de sukkel blaft niet terug.  Dan begint t wel te vervelen.

op mijn voeten

Als ze moe wordt komt ze op mijn voeten liggen, lekker vertrouwd. En hoe langer dit gezellig samenzijn duurt, hoe moeilijker het wordt om standvastig te zijn en haar niet te houden. Hoe leuk het ook voor Lotte zou zijn. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe het met de gezondheid zal gaan in de toekomst.

Dan belt een familie uit Tilburg. Ze komen vrijdagmiddag kijken.

in de auto naar de dierenarts

Voor die tijd gaan we nog even naar de dierenarts voor de 2e enting. Geen probleem.
Dierenarts vindt t een prachtige pup. Pup vindt de dierenarts erg aardig. Iedereen blij.


Een bezoekje aan de supermarkt is ook interessant, ze past nog net in een doosje.

Het klikt meteen tussen Nini en de familie. Veel gepraat over hoe het leven voor Nini er uit gaat zien. Er is een Oom Dusty (briard) aanwezig, men heeft de kennis over briards in huis. Nini zal mede door vader en zoon getraind worden. Wat ben ik daar blij mee.

Dag lieverd

Enfin, Nini nog langer houden heeft geen zin, dus aan het eind van de middag gaat mijn laatste schat met deze familie mee. Even slikken is dat. Ze krijgt haar rode speellapje mee, waar zo graag en lang mee speel.
Er was een prachtig boeket als troost.

In de ochtend was er voor mij nog een gezondheidscontrole. De fietsproef. Helemaal bovengemiddeld goed is dat gegaan. Mijn hart doet het weer prima, geen beletsel voor de toekomst. Nu nog een tijd revalideren en dan kan ik weer alles zelf doen.

Ik heb dan ook besloten dat bij leven en welzijn van Lotte en mij, we eind 2018 zullen proberen of Lotte haar laatste nest kan krijgen. En dan blijft er zeker een meisje.

Bij fysiotherapie doen we oefeningen om spieren rondom knie op te bouwen. En elke week gaat het slechter. Dat is wel heel frustrerend. Misschien toch een “meniscus” of gescheurde knieband?
Inmiddels heeft een foto uitgewezen dat mijn knie er artrosevij uit ziet. Conclusie: gescheurde kruisband en beschadigde meniscus. Het kan lang duren maar geneest altijd. Pffffff ben ik daar blij mee! Niks ernstigs.

Inmiddels hebben we berichten ontvangen van Nehmetawy, die Evy heet. Het gaat goed met haar. Even een paar dagen aankijken, maar nu is ze lekker ondeugend. Een ieder is verliefd op de kleine.

Ook met Alma (Noralie), Mila (Najemi), Mila (Nafuna), Jacky (Nymphe) gaat het goed.

Volgende Nieuwberichten zullen zo af en toe geplaatst worden. En daarin zullen foto’s van de opgroeiende pups gepubliceerd worden.

Rond een jaar doen we altijd een terugkomdag om te zien hoe de puppen uitgegroeid zijn.
JongeHondenDag van de NBC is ergens in mei 2018. Het lijkt een goed idee om dan samen te komen, de pups te laten beoordelen, samen te picknicken. Het is altijd een gezellige dag.

 

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

9 weken 3 augustus tm 9 augustus

Tine geeft adviezen hoe een pupje naar Finland kan verhuizen en ook over hoe je het beste kunt handelen als je franse aanvragen hebt. Dank je wel Tine.

Vrijdag 4 augustus een drukke dag. ’s Morgens bezoek voor een geel meisje. Nehmetawy of Nymphe. Beide meisjes verschillen in karakter. Nehmetawy heeft wat meer persoonlijkheid en Nymphe is gematigder van karakter. Wie gaat het worden? Na lang bestuderen en overwegen wordt het nog lastig. Nehmetawy vindt vader en zoon heel leuk, gaat op de voeten zitten. Lijkt zelf te kiezen en inderdaad gaat Nehmetawy mee. Ze gaat vanaf nu Evy heten.

in de auto

Dan komt rond 12 uur de nieuwe eigenaar met Noby en Ninthe en zij haalt Noralie en Nymphe op. Ik ga ook mee. We gaan naar de Dierenkliniek Emmeloord om ze op EU te scannen.

Voor de deur van de kliniek

Als er iets niet in orde zou zijn worden ook de andere 4 gescanned. Maar gelukkig er zijn bij alle vier geen aanwijzingen voor EU. Dat was ook wel te verwachten, de pupjes blijven droog van 23.00 tot 7.00 uur.  We zijn heel blij.

Ninthe en Noby weer thuis

Ninthe bij tante Berner Senner

Weer thuis ga ik nog met Noralie in de babybuggie naar de dierenarts voor een wormtablet en een gezondheidsverklaring voor de reis naar Finland. Ze is gezond en alles wordt in haar Internationale paspoortje geschreven en geseald.

Naar de dierenarts

Zaterdag rustdag. Er zijn nog 3 meisjes. Het is lekker weer, warm genoeg, dus de deur naar de buitenren blijft gewoon open tot slapen gaan.

Zondag de 6e is het zover. Noralie gaat op reis naar Finland. We gaan samen in de auto naar Anita, die mij naar het station brengt.

Samen naar Hoby en Buddy

En dan in de buggy met de trein naar Schiphol Airport. Wat is het lastig zeg om met een buggy in een dubbeldekker te proberen de trap op/af te gaan. Heel nauw gangetje, smalle deur.

We reizen 1e klas (op een voordelig kaartje) en het is rustig in de coupé. Plastic op de stoel, vetbedje er op. Noralie ondergaat het allemaal heel rustig. Af en toe kijkt ze me aan: “Je bent er ook………..dan is het goed”.

Ben je er nog?

Op Schiphol in de lift naar boven, door de ontzettend drukke hal………alles is goed. Ze is niet stijf van angst of zo,  ze is heel stabiel en rustig.

Op zoek naar Kirsi

Dan vindt Kirsi ons. Zij komt Noralie ophalen. Is in de ochtend al op Schiphol aangekomen.

Kirsi gevonden

Ik vul nog een Fins formulier in. We wandelen nog wat buiten. We kunnen een plek in het ruim nog omruilen voor een plaatsje in de cabine (gelukkig).

In deze reistas mag Noralie op schoot

En dan………….is het afscheid nemen. Dag mijn lieve meisje. Je gaat het goed krijgen bij Kirsi. Een goede reis. Het is vliegen naar Helsinki, dan nog 30 min. met de auto. Vanavond laat zijn ze dan thuis.

Terug naar huis met een buggy. Wel fijn, want heb ik steun voor het lopen met mn slechte knie. Eerst in Amsterdam met mijn dochters even wat eten. Zo gezellig, we zien elkaar te weinig. En best wel laat ben ik weer thuis.

7 Augustus, nog maar 2 pups in de ren. ’t Wordt rustig in de keuken.

Nog twee

Op 7 augustus wordt Najelie ons speelgoedknuffelhondje opgehaald.. Wat een dotje is het. Zoekt voortdurend contact. Ze gaat bij tante Dushi wonen en daar gaat ze een fijn leven tegemoet.

Nayelie wordt opgehaald

Dan blijft Nymphe over. Ik ga haar Nini noemen, dat is makkelijker.
We halen de grote ren weg en ik plaats een grote bench. Want als ik wegga, dan moet Nini in de bench.

slapen in mand en bench

De eerste nacht veel gejammer. Ook al ligt mama in de buurt, waar zijn nou mijn zusjes gebleven. Tenslotte ben ik er bij gaan slapen. Op een matrasje naast de bench. Vinger op pootje. En zo was het goed.
Nini mag overal rondlopen in keuken en hal. De snoeren zijn allemaal omhoog. De laatste dagen kan ze zelfs op de bank klimmen. Dat vindt ze geweldig ook omdat ze bij mama kan liggen.

Nini met kangoe

Lotte en Nini spelen veel samen. Lotte wordt er blij van. Ik vind het verdrietig dat er geen pupje blijft, maar dat zou niet goed zijn voor het pupje. Ik kan op dit moment nauwelijks lopen, dus dan kan ik niet met haar naar cursussen enz.
We gaan op woensdag naar de markt, visje halen, op bankje zitten naar de auto’s kijken. Samen visje delen. Jammie.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

8 weken oud 27 juli tm 2 augustus

Op donderdag de 27 juli wordt Noix opgehaald. Even slikken hoor, daar gaat de eerste. Nog even goed vasthouden, ruiken, afscheidskusje geven en……………………..daar gaat hij.
Hij krijgt het super.

 

Noix

Inmiddels is de bak vervangen voor de kamerkennel. Heel vreemd even, maar dit went ook. En bijkomend voordeel, het metaal maakt veel geluid, dus dat is een voordeel.

Vrijdag wordt Nafuna opgehaald. En voordat ze vertrekken doen we nog even een rondje speelwei met alle puppen. Wat vinden ze dat leuk. Huppelen en springen. Ik probeer nog wat promotie foto’s te maken en een video. Nou vergeet t maar, ze staan nooit stil, er is teveel om te zien en ook te eten. Restjes die tieners na “bankhangen” hebben achtergelaten.

……puppy…….puppy…

De kennismaking met Ndidi is heel goed verlopen. Ndidi gromt af en toe om te laten weten dat zij de baas is en Nafuna huppelt gezellig met haar mee en trekt zich er niet veel van aan.

Dan zijn er nog 6 in huis.

Dan een aanvraag via via voor Frankrijk. Men vindt de 4 meisjes “magnifiques”. We wachten af. En er is nog een belangstellende in Finland.

Zondag is Anita er weer want we gaan  standfoto’s  maken en videotjes van lopende pupjes. Dat lukt prima. Het kost wel veel tijd om alles weer op FB en op de site te zetten. dus dat duurt een paar dagen.

Nehmetawy

Nehmetawy

Anita heeft voor de pupjes heel leuke sleutelhangers laten maken waar hun naam op staat. En speeltjes en puppielekkers meegebracht. Lief hoor.

 

 

 

kennismaken met andere hond

Anita en Ninthe

Maandag wordt Noby opgehaald door de ouders van de nieuwe eigenaar. En………………….al jaren wordt er op mijn site gekeken naar mijn briards. En nu……….nu is het de tijd om een meisje mee te nemen. Er is al weken van te voren goed over nagedacht en men komt met goede argumenten (Normaal geef ik nooit een pup op eerste gezicht mee, wil liever geen impulsaankopen) en dus gaat Ninthe (snik) met Noby mee naar de gouden mandjes die klaar staan.

Noby en Ninthe

Nu zijn er nog maar 4

En zo zijn er nog maar 2 gele meisjes over die een eigen mandje zoeken.
Ze zijn nu gelukkig nog met z’n vieren.

Dinsdagmiddag nog een keertje naar de dierarts om te kijken hoe het met de naar  binnen staande hoektand is. Gelukkig. Nayeli is groter gegroeid en het komt goed met de tand. Gelukkig. Er hoeft geen tand getrokken te worden.

Dinsdagavond komt Anita, we gaan naar het bos èn een ijsje eten. Hoera!! Lotte gaat natuurlijk ook mee.

Mama Lotte en puppen na het bos.

Geplaatst door Iris Van Zwicht op dinsdag 1 augustus 2017

Ook voor een van de gele meisjes komt binnenkort bezoek, dus dan is er nog 1 meisje over. We weten nog niet welk meisje mee mag naar de nieuwe familie.

Hoe lekker ligt Noralie hier te slapen.

 

 

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

7 weken oud 20 juli tm 26 juli

Hoe ouder de kleintjes worden, hoe groter. Grotere plasjes, grotere poepen. Harder blaffen en met elkaar “praten”. Reutje Blauw klimt er wel een paar keer per dag uit, en meisje Roze doet m na!!

Op donderdag 20 juli heeft Anna de gedragtest voor puppies gedaan. En zoals we al gedacht hebben zijn het zeer sociale en vriendelijke pups. 6 Pups kunnen in alle situaties geplaatst worden, 2 pupjes zijn ook familiehondjes die het best briardkenners geplaatst kunnen worden omdat die het briardkarakter al goed kennen. Ben er blij mee.

Volgproef

Dwangproef

Zweefproef

Baknijd kennen ze ook niet. Eten samen de plaat leeg en alles wat er naast gevallen is, zonder een wanklank. De schatten.

Af en toe nemen mensen contact op om te informeren naar de pups. Sommigen bellen alleen om te vragen naar kleur of hoe duur. En fauve pupjes zijn er niet.

Voor Rood en Oranje hebben zich families gemeld.

Meisje Rood, Nafuna, gaat bij Ndidi wonen. Nafuna is zo’n vrolijk, grappig meisje, tevreden als de ander de baas is. Hier ben ik heel gelukkig door. Een heel leuke familie.

Meisje Oranje, Nayeli, gaat ook bij een familie wonen. Zij gaan eerst nog op vakantie en op 7 augustus wordt ze opgehaald. Dit is het toy pupje. Net een speelgoedhondje. Graag op schoot en knuffelig.

Vrijdag 21 juli is een rustdag.

Zaterdag hebben we de ren zo groot mogelijk gemaakt met hoog gaas en paaltjes. Ze waren er echt aan toe, rennen, rennen en rennen. Goed voor meer bespiering op de achterpoten. Daar krijg je meer stuwing van.


Een vriendin, die Oscar uit het C-nest heeft kwam met dochter pupjes kijken. Altijd
gezellig en voor de pupjes goed om met veel verschillende mensen kennis te maken.
De familie van Nafuna komt weer gezellig langs, nemen de pupjes mee voor een uitstapje.

Mee naar buiten

Zondag weer rustdag want ik wil niet over-socialiseren. Daar krijg je hyper-hondjes van.
Kirsi uit Finland is geïnteresseerd in een reutje. Vraagt om informatie. Ik stuur allerlei op en ook een stamboom. Dat de combinatie 0,2% IC heeft en veel oude bloedlijnen op de stamboom staan maakt dat ze graag een teefje wil, voor show, wandelen en later mogelijk een nestje. Is dat niet leuk?

Op maandag de familie die uit het eerste nest Storm gehad heeft. Storm, bij de geboorte het kleinste maar gretige levenslustige pupje. Hij wilde LEVEN. We hebben hem een krachtige naam gegeven (wie weet werkt een krachtige eigennaam) en Ami d’Orage is een geweldige reu geworden, wat later bleek de grootste uit het nest. Een paar jaar geleden overleden.
En nu is het tijd voor opnieuw een briard. Ze komen kijken voor Groen, Noix. En meteen verliefd. Donderdag gaan ze na hun vakantie naar huis en halen dan Noix op. Blij dat hij bij deze familie mag gaan wonen. Hij is de eerste die vertrekt, een lastig moment!

Noix

Nog 7 pupjes over. Nog even en dan zetten we de grote kamerren op.

Dinsdag Marije en Maud op bezoek. Over alles bijpraten. Fijn is dat als je briardvriendinnen in de buurt hebt wonen!!

En woensdag worden ze al weer 8 weken. Wat vliegt de tijd. Er komt iemand kijken voor reutje Blauw. Man en vrouw hebben in hun jeugd een briard in huis gehad. En nu is het tijd voor een eigen briard. Noby. In een gezin met 3 kinderen.
Hij wordt prachtig gevonden en Noby wordt maandag opgehaald.

’s Avonds komt de familie voor ons Oranje meisje. En ook Dushi komt mee om te zien of Dushi het wel leuk vindt, een pupje. Ze vindt het in ieder geval niet vervelend, loopt niet weg en is een beetje nieuwsgierig.

Nayeli en Dushi

De familie gaat nog even op vakantie en wij zullen met Nayeli naar de tandarts gaan in de tussentijd om te kijken hoe het met de naar binnen staande hoektand is gesteld. Nayeli wordt 7 augustus opgehaald.

Rood, Oranje, Blauw, Groen hebben hun familie gevonden.

 

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

6 Weken oud 13 tm 19 juli

Eerst wegen. Groeien ze goed? Ze lijken wel uitgehongerd als ik de bakken met brokjes neerzet. Gewichten variëren van 3680 tot 4000 gram. En dat komt mooi overeen met de gewichten op dezelfde tijd van het G-nest.
Ze vallen steeds wilder op de bakken aan daarom ga ik ze voorlopig maar 1 voor 1 eten geven uit een bakje. Weet ik zeker dat iedereen genoeg krijgt. De anderen wachten rustig tot ze aan de beurt zijn.
Het is voeding van Prins: ProCare Puppy & Junior, 25% eiwit en 17% vet. Ze vinden het heerlijk.

 

 

 

De 13e juli met de Doggy Ride naar het dorp. Stukje lopen. Auto’s en fietsers komen voorbij. Geen honden in de supermarkt, maar met de Doggy Ride moet dat mogen, toch?
Dus in de AH boodschappen gedaan. Daarna naar de DA drogist, ook daar even binnen geweest.

Op de terugweg langs de visboer, lekkerbekje halen, mensen die in de kar kijken en de kleintjes aaien. Nog een vreemde hond gezien. En dan weer langs de straat terug naar huis.

          

Aan het eind van de middag komt Cora de pupjes knuffelen en ze brengt een ontzettend leuke hondenbal mee en we mogen de platte ronde schommel lenen. Die kunnen we in de boom hangen. Ook Cora maakt weer foto’s. Inmiddels heb ik van verschillende mensen honderden foto’s. Uitzoeken maakt het er niet eenvoudiger op.

Elke ochtend geeft Lotte aan nog even melk te willen geven. Nou vooruit, de laatste keer.

Op vrijdag 14 juli een rustdag. De laatste dagen zoveel indrukken gekregen, dat we een dagje rust inlassen.  Ik werk aan de website en kijkt de Tour de France. Ook zaterdag wat rustig aangedaan. Een schommel opgehangen, groot succes.

Zondag 16 juli waren daar Anita met vriendinnen Marijke en Derry. En een heerlijke taart was al snel soldaat gemaakt.
Heel veel bewonderen en knuffelen van de kleintjes. Ook nu weer veel foto’s gemaakt. Marijke heeft portretjes gemaakt om op FB te plaatsen, want er heeft immers nog geen pup definitief een eigen mandje gevonden. (zie Pups/info over de pups/elke pup een eigen pagina)

Dinsdag in de Doggy Ride met z’n 8en naar de dierenarts voor de eerste enting en de Internationale paspoortjes. Hondjes allemaal gezond. Balletjes ingedaald. Bewegen zich voorzichtig (alles is nieuw) maar nieuwsgierig door de ruimte en het eindigt met de assistente knuffelen.

    

Woensdag nestcontrole van de Nederlandsche Briard Club. Men is zeer enthousiast over de kwaliteit van de pups. De vachten van goede kwaliteit, alle wolfsklauwen goed aangelegd, de oren mooi hoog aangezet, donkere ogen, staarten lang genoeg en goed geplaatst, goede pigmentatie, goede lichaamsverhoudingen zoals bij briard hoort. Hondengedrag rustig en vriendelijk. Wat wil een mens nog meer. Anita en ik zijn heel blij met deze prachtige pups uit de combinatie Hoby X Lotte.

 

 

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

5 Weken oud 6 juli – 12 juli

De tijd vliegt voorbij. Zo passen ze net in je hand, even later zijn ze alweer groot.
Gewichten  variëren van 2910 tm 3300 gram. Weeg nog maar 1 x per week, om de groei te meten.

Af en toe belt er iemand die belangstelling voor een pup heeft. Vaak zoekt men een fauve pup en die heb ik niet. We hebben wel schitterend glanzend zwarte pups uit gezonde ouders met een vriendelijk karakter. Ze blaffen en piepen zelden, rustige kinders.

Tygo en Anita zijn er om even te helpen. De nageltjes krassen op zijn benen, maar Tygo vindt ze wel heel lief.

In het weekend komen er 2 x kijkers. Gezellige bezoekers die veel met de pupjes bezig zijn en vragen stellen over allerlei. Men besluit later of men een pupje uit dit nest zou willen.

Ook Dagmar en Kalle, eigenaren van Astair, vader van Lotte, komen naar zijn kleinkinderen kijken. De kleintjes genieten van alle aandacht, klimmen in benen en op schoten, en tonen zich frank en vrij. Heerlijke vrolijke speelse pups.

Met 6 weken gaan we voor de 3e keer ontwormen. Deze keer laat ik de poep van meerdere pups onderzoeken op Giardia. Maar gelukkig is alles ok. Dus wordt het Milbemax. Sommige pups eten het zelf op, andere moeten even worden geholpen. In ieder geval krijgen ze daarna wat lekkers.

Woensdag 12 juli komt de chipper. Pupjes krijgen hun naam, er wordt wangslijm afgenomen van Lotte en pups voor het DNA onderzoek. Ze hebben een uurtje eerder gegeten, zijn slaperig, reageren nauwelijks bij het prikken en swabje nemen en slapen direct verder. Vol vertrouwen dat het goed is. Als ze slapen wordt er nog even gecontroleerd of de chip werkt.

Vanaf 4 weken staat er een wasmachine lekbak met kranten in de bak. Je kunt al met 2 weken pupjes leren er op te plassen en poepen, maar dan moet je ze wel als ze wakker worden er op zetten. Daar is het niet van gekomen deze keer. Maar tot mijn verrassing gaat er een heel stel als vanzelf op die bak zitten.

De brokken van Lotte worden bezorgd. De grote doos van gaten voorzien voor weer een paar dagen extra speelplezier.

Ook een kleine bench staat er nu in. Daar kun je in spelen en slapen. Zo wen je vast aan een bench als je nieuwe baasje ook een bench in huis heeft.

Ook heeeeeel interessant is die stok, waarmee ik de plasjes opzuig. Echt heel handig. Ze proberen m te vangen of m mee te nemen.

 

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

4 Weken oud 29 juni – 5 juli

In week 3 hebben de pupjes kennis gemaakt met volwassen visite als de buren die regelmatig even langswippen, mijn vriendin die kwam logeren en natuurlijk Anita en Marije.

In week 4 en 5 wordt de socialisatie uitgebreid met bezoek van kinderen.


Nu ze goed kunnen zien, wordt ook de omgeving belangrijk. Door de transparante wand kunnen ze goed zien wat er allemaal in de woonkeuken gebeurt. En de volgende stap is een rennetje in de tuin, waar iedere keer wat nieuw speelgoed wordt toegevoegd.

Ze gaan nu een paar dagen naar buiten en altijd krijgen ze even een periode van dunne ontlasting. Reutje Blauw heeft heel dunne poep en geeft over. De rest krijgt alleen dunne poep. Veel extra schoonmaken. Later is hij iets minder gegroeid dan de anderen. Een dagje wat matjes, daarna weer helemaal de oude.

Met reutje Groen naar de dierenarts. Af en toe kucht hij, dus voor alle zekerheid laten bekijken. Niets aan de hand. Helemaal gezond.
Als ze dan 28 dagen oud zijn krijgen ze nog een keer een wormkuurtje. Nog steeds Drontal, roze, dus alle bekjes zitten weer onder. En de bank. En mijn broek.

Ze krijgen deze dag ook voor het eerste 3 soepballetjes rundertartaar. Gretig worden die gegeten.  De verdere dagen krijgen ze elk apart 2 x vlees en in de grote bak en 2 x puppymelk van Farmfood. Later vervang ik die door brokjespap.

Ze groeien en groeien, het gaat echt veel te snel.

Op 28 juni wegen ze van 2180 gr tm 2500 gr. Er lijken 4 grotere pups te zijn en 4 wat fijner gebouwde pups. 4 Pups met brede hoofdjes en neuzen, 4 pups met iets smallere hoofdjes en neuzen. De bak moet echt vergroot worden voor meer ruimte.


Bij het schoonmaken van de bak passen ze nog maar net in de doos. Dat moeten grotere dozen worden. En Mama Beer is nog steeds favoriet om op te slapen.

 

Op vrijdag ben ik even naar het ziekenhuis geweest. Onverwacht kwam ik pas zaterdag in de ochtend weer thuis. Daarna 5 dagen niet autorijden, fietsen, traplopen, tillen en bukken. Mmmm, erg lastig met pupjes. Dus de familie heeft de handen uit de mouwen gestoken. En dat is op rolletjes verlopen.
Alles werd goed verzorgd en vooral ook “beknuffeld”. En hoe belangrijk is dat!!! En niet te vergeten Anita en Marije die de bak hebben schoongemaakt en nog meer, toen de familie weer naar huis was.

Inmiddels is de bak groter, een buitenrennetje gemaakt.

Voor het eerst naar buiten. Spannend maar ze gaan allemaal kijken. En daar is GRAS>

 

Op donderdag was alles weer als van ouds. Heel vroeg wakker worden, pupjes in de dozen. Twee dozen nu want het past niet meer in 1 doos. Bak schoonmaken. Pups weer in de bak. Lotte gaat nog een keer melk geven. Daarna brokjes geven, voldoende water. En tijd om te gaan slapen. Een paar uur rust om andere dingen te doen als zelf ontbijten, beetje huishouden en de hondenwas enz enz.

Een van de kleintjes ontsnapt en wil naar mama.

Groen ligt alleen in de mand. Helemaal voor hem alleen!!

Oranje onderzoekt het balance board. Goed om je evenwicht te bewaren.

Muziek maken, telkens opnieuw op de knoppen drukken of er overheen lopen. Maximaal een uurtje achter elkaar anders word je er tureluurs van.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Week 3 dl 2

Op dag 16 gingen de pups echt lopen en af en toe zitten.
Vandaag, dag 17, zitten ze allemaal, sommige pups gaan een beetje bekvechten.

Ze zijn geïnteresseerd in het speelgoed. Bijten in de sok  en duwen tegen het flesje, gevuld met kikkererwten. De ontwikkelingen gaan zo snel. Als mama Lotte haar hoofd over het deurtje steekt, rennen ze allemaal die kant op. Eergisteren nog buikschuivers, nu zijn het echte, kleine, hondjes geworden.


Anita is op bezoek om te knuffelen en heeft een knispervogel meegenomen. Lusje er af, merkje er af, want dat kan gevaar opleveren. Vogel ligt er nog maar net in of een van de kleintjes begint er aan de zwarte buik te plukken.
Lotte gaat nog alleen in de bak om te voeden, zodra iedereen verzadigd is stapt ze weer uit de bak. ’s Nachts slaapt ze tussentijds in de slaapkamer.


Gewerkt aan de website, foto’s geplaatst tot en met de bevalling. En aan een fotopagina van week 1 begonnen.

Dag 18. Het wordt een warme dag. Er is weer volop gedronken. Het wegen gaat alleen nog makkelijk als ze hun buikje vol hebben. Dan weer schoonmaken, enz. enz.
De buren met familie komt even langs om te bewonderen.
Vandaag ook een paar keer “life” gegaan. Hoe zou ik zo’n life filmpje nou op de site kunnen plaatsen?

En later komt Anita weer, we willen portretjes maken. Ondanks meerdere fotocursussen vind ik het toch moeilijk om echt scherpe foto’s te maken. Maar het is redelijk gelukt.
Tijdens het foto maken hangen er druppeltjes aan de neuzen, condensdruppeltjes. Het is dan ook meer dan 25 gr. in de keuken en buiten is het warmer.
Maar…….het is gelukt om ze op de plaat te zetten.

Maandag 19 t/m woensdag 21 juni is een schat van een vriendin hier hand en spandiensten komen verrichten. Ik kan al een beetje lopen maar nog niet de trap op of zaailingen in de tuin planten. Vanaf begin maart gezaaid en vertroeteld. Daar is nu een deel van geplant. Daar ben ik heel blij mee.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Week 3 dl 1

Op dag 14 hebben we de slaapplek kleiner gemaakt en rondom veel kranten neergelegd. Ze gaan bijna zonder uitzondering buiten de mat plassen. Mama Lotte ruimt nog steeds alle poepjes op.

Mama beer, sinds een paar dagen medebewoner van de werpbak wordt weer intensief gebruikt. Vanaf het 1e nest van Mas de Sarabande in mei 2005 is ze een vaste bewoner. De kleintjes liggen heel graag op haar, onder en achter mama beer.

Vannacht voor het eerst weer in de slaapkamer geslapen. De deuren staan open, babyfoon naast bed, af en toe komt Lotte even op haar kleedje liggen. Beetje spannend vind ik het wel. Toch altijd een beetje bang dat mama op een pupje gaat liggen.

Vandaag dag 15, is het ontwormingsdag. Eerst de neurologische oefening, dan het roze Drontalpapje. Smak, smak, de een slikt het door, de ander probeert het uit z’n bek te krijgen. Er wordt veel roze verspreid.
Mama Lotte moet er ook aan geloven, aan de ontwormingspil.
Lotte biedt vandaag af en toe zittend de melkbar aan. Ze wipt in en uit de bak om te voeden en te verzorgen. Op dit moment ligt ze en hoor ik wel dat er gedronken wordt maar geen kleine pupgeluidjes. Ook nu zijn ze tevreden.

Dag 16. Mama Lotte heeft vannacht met een poeppootje door keuken en hal gelopen.
Eerst moeten de planten die net geplant zijn door buren water hebben. Daarna heb ik gewogen. Ze zijn 3 x zo zwaar als toen de pupjes geboren werden. Nog steeds zonder bijvoeden.

De werpbak is weer schoon, wat kunnen ze grote plassen produceren. Maar met de kranten is het geen probleem. Dan de keuken en hal weer Dettollen, ook lekker fris.

Sommige pupjes gaan al een beetje zitten. Alle oogjes zijn open, maar ze zien nog niet veel. Ze kunnen nog niet ver zien, alleen dichtbij en het lijkt er op dat gekeken wordt wat dat andere kruipende geval is zo dichtbij.

Mama gaat zittend voeden en daarna langzaam liggen. Ze is tevreden zo.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen